Autor: 021.rs

Novi Sad
12.05.2023.
09:00 > 08:59
Tokom 2022. godine ekipe novosadske hitne pomoći intervenisale su u 92 potvrđena slučaja nasilja u porodici.
  • @Map

    12.05.2023 15:41
    Odrastao sam i tri decenije života sam proveo u Jugoslaviji. Nije bilo organizovanog kriminala i masovnih ubistava ali nasilja jeste, napretek. Mediji su bili kontrolisani i nisu posvećivali pažnju kafanskim tučama, navijačkim incidentima, batinama u porodici. Bitange nisu dobijale značaj koji ne zaslužuju, njima su se bavili policija i sudstvo, bile su na margini društva. Danas su "pravilnije rasporedjene" i srećete ih svugde - od komšiluka do medija.
  • Sofija

    12.05.2023 13:37
    Nasilje se vraca tamo odakle je zaceto i krenulo.I to je jedino ispravno da se tamo resava.Na koji nacin,to neka odaberu akteri.Svaka porodica to ima.Dosta vise izbacivanja u sistem i kreiranja ratova.
  • Map

    12.05.2023 13:32
    Samo me zanima, kako to da u bivsoj Yugi nije bilo ni blizu toliko nasilja, nije bilo ni blizo toliko ubistava a oruzja je bilo na pretek i svako je morao znati sa njim rukovati, policajaca je bilo mnogo manje i sve je funkcionisalo
  • Iz iskustva

    12.05.2023 12:44
    Sve ide iz kuce i vaspitanja.
    I tu dve opcije postoje: da budete kao nasilnik ili potpuno suprotno.
    P.S. pitam se kako bi svet funkcionisao da je zene nisu fizicki slabije ( u 99 % slucajeva)?
  • Sve mora da stane!

    12.05.2023 11:47
    To je rezultat stalne propagacije nasilja sa nacionalnih frekvencija!
    To je Vučićeva Srbija!
  • Hm

    12.05.2023 11:01
    Ovi brojevi su toliko veliki da su potrebni izuzetno veliki zakonodavni potezi. Jedan šamar da zaboli i da se zapamti - za onog ko je ošamario.

    Ja sam mislio da ima samo 2-3 mesečno u čitavom gradu.
  • Loša kultura

    12.05.2023 10:43
    Loše vaspitanje
    Da, da... Sve se apsolutno slažem.
    Jabih dodao, da ja znam za dosta slučajeva odvratnog porodočnog nasilja koje nikada nije ni bilo prijavljeno. Po rodbini i prijateljima. Glavni akteri su bili sebični gadovi, uglavnom muški, koji su na razne načine nasiljem gledali da žrtve drže pod kontrolom i na taj način ih iskorošćavaju. Odvratni, sebični i narcisoidni. Spremni na osvetu ukoliko želiš bilo kako da se umešaš. Bilo je svašta.

    Ma, ne znam ni šta da kažem više, ali smatram da se ovaj problem vuče već par decenija.

    O jednom takvom nasilniku iz familije sam ja pričao sa rodbinom pre 15 godina. Na isti ovaj način što pričaju razni stručnjaci (i "stručnjaci") u javnosti. Tek sada, nakon džinovske tragedije dolazi u javnost.

    A tek ostali, ovako ljudi sa strane... Neki se još i naslađuju tuđom nesrećom. Za te tek nemam reči.
    Odvratno vaspitanje i kultura. Loše porodice i ljudi.
  • Pa

    12.05.2023 09:54
    u narcisoidno-primitivnoj kulturi koja je dominantna i temeljno usidravana i institucionalno-medijski propagirana i podržana, ovo su tužni i ružni "plodovi" pred kojima zatvaramo oči i opet narcisoidno guramo pod tepih istinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna